7.2.1 Меша на Readymades и Custommades

Ниту една чиста Подготвен стратегија ниту чиста стратегија Custommade целосно да ги користи можностите на дигиталната ера. Во иднина ќе се создаде хибриди.

Во воведот, јас соперничките Подготвен стил на Марсел Дишан со стил Custommade на Микеланџело. Овој контраст, исто така, ја доловува разлика помеѓу податоци научниците, кои имаат тенденција да работат со Readymades и социјални научници, кои имаат тенденција да работат со Custommades. Во иднина, сепак, очекувам дека ќе видиме повеќе хибриди бидејќи секоја од овие чисто пристапи се ограничени. Истражувачите кои само сакаат да ги користат Readymades се случува да се борат, бидејќи таму не се многу убави Readymades во светот. Така, научниците се држат до оваа чиста стил се или ќе го жртвува квалитетот со користење грди Readymades, или тие се случува да се трошат многу време во потрага за совршен писоар. Истражувачите кои само сакаат да ги користат Custommades, од друга страна, пак, ќе се обидеме да го жртвува скала. Хибрид пристапи, сепак, може да се комбинираат на скала која доаѓа со Readymades со цврста вклопи меѓу прашање и податоци што доаѓа од Custommades.

Видовме примери на овие хибриди во секоја од четирите емпириски поглавја. Во Глава 2, видовме како Google грип Трендови комбинира секогаш на голем систем на податоци (пребарувања) со систем за веројатноста базирани на традиционални мерење (системот за следење на грип CDC) за да се произведе побрзо проценки (Ginsberg et al. 2009) . Во Глава 3, видовме како Стивен Ansolabehere и Еитан Херш (2012) во комбинација податоците од анкетата нарачана со готови државни административни податоци со цел да дознаете повеќе за карактеристиките на луѓето кои всушност гласаат. Во глава 4, видовме како експерименти OPower кои се комбинираат готови инфраструктура за мерење на електрична енергија со нарачана третман за да се учат на ефектите од општествените норми на однесување во огромни количини (Allcott 2015) . Конечно, во Поглавје 5, ти реков за тоа како Кенет Беноа и колеги (2015) се применува процес нарачана публиката кодирање на готови сет на манифести, создадена од страна на политичките партии, со цел да се создаде податоци кои истражувачите можат да ги користите за да студираат избори и динамиката на политички дебати.

Овие четири примери покажуваат дека сите моќен стратегија и во иднина ќе биде да се збогати големи извори на податоци, кои не се собираат за истражување, со дополнителни информации што ги прави повеќе погодна за истражување (Groves 2011) . Без разлика дали тоа започнува со Custommade или конфекциски производи, овој хибрид стил има голема надеж за голем број научни проблеми.