5.3 Отворени повици

Отворени повици дели нови идеи за јасно дефинирани цел. Тие работат на проблемите, каде што растворот е полесно да се провери од се создаде.

Во проблемите на човечкото пресметување опишани во претходниот дел, истражувачите знаеја како да ги реши проблемите со оглед на доволно време. Тоа е, Кевин Schawinski можеше да се класифицираат сите милиони галаксии себе, ако тој има неограничено време. Понекогаш, сепак, истражувачите се соочуваат со проблеми кога предизвикот не доаѓа од скала туку од инхерентна тешкотија на самата задача. Во минатото, истражувач соочува со една од овие интелектуално предизвикувачки задачи може да се побара колеги за совет. Сега, овие проблеми може да се реши со создавање на проект со отворен повик. Може да имаат проблем на истражување погодна за отворен повик, ако некогаш сте мисла: Не знам како да се реши овој проблем, но јас сум сигурен дека некој друг го прави тоа.

Во проекти со отворен повик, истражувачот претставува проблем, нудење на решенија од други луѓе, и го одбира најдобрите. Тоа може да изгледа чудно да се земе еден проблем кој е предизвик за вас и да ја претвори во текот на толпата, но се надевам дека може да ви помогне со три примери еден од компјутерски науки, еден од биологија, и еден од законот дека овој пристап може да работи добро. Овие три примери покажуваат дека клучот за создавање на успешен проект со отворен повик е да се формулира прашањето, така што решенија се лесно да се провери, дури и ако тие се тешко да се генерираат.