Отвори Преглед

Ќе учествуваат во Отворениот Преглед на малку по малку: социјални истражувања во дигиталната ера. За време на отворено Преглед можете да ја прочитате книгата и да помогне да се направи тоа подобро. Можете да понудат предлози од страна појавува забелешки користење hypothes.is , софтвер со отворен код коментар систем. Понатаму, на веб-сајтот ќе биде собирање на вашите имплицитни повратни информации со следење на читателската публика и напуштање стапка на секој дел од книгата.

Отвори Преглед ќе се случат, а издавач на оваа книга, Princeton University Press, е спроведување на рецензија. Повратните информации од Отвори Преглед и рецензија ќе се користи за да се создаде ревидиран ракопис. Отвори преглед период ќе заврши кога конечниот ракописот се доставува до Princeton University Press, која, најверојатно, ќе биде во ноември 2016 година.

Најчесто поставувани прашања за отворен преглед

Каков вид на повратни информации се барате?

Отворен за ревизија не е само за фаќање на грешки. Наместо тоа, софтвер со отворен преглед е дизајниран да се соберат сите видови на повратни информации, и јас би особено поздравуваме секој повратни информации кои имате за содржината на книгата. Дали постојат делови кои ќе се најдат посебно збунувачки? Дали нивните точки што ќе најдат посебно важно? Дали сум што тврди, кој мислите дека треба да се прочистат? Дали има делови од книгата, кој мислите дека треба да се отстрани? Кога се двоумите, мислам дека треба да се следат една од главните принципи на Википедија: Бидете храбри .

Може ли да го видиш прибелешки дека другите се прави?

Да, сите забелешки се јавни. Можете да ги видите на десната страна, која на секоја страница или можете да ги прочитате во форма поток .

Кои се придобивките за читателите?

Можеш да прочитаат ракописот и да помогне да се направи тоа подобро.

Кои се придобивките за автори и издавачи?

Отворен процес за преглед ќе имаат корист и автори и издавачи, дури и ако тие немаат интерес за зголемување на пристапот до знаењето. Процесот ќе доведе до повисок квалитет ракопис преку експлицитни и имплицитни фидбек. Понатаму, процесот на отворено преглед ќе обезбеди вредни податоци кои може да се користи во текот на таа продажба на книгата.

Што е процесот на изградба на овој веб-сајт?

Ние ќе се направи целосна блог пост за тоа во иднина. За сега, можете да прочитате повеќе за нашиот код .

Дали некој некогаш се направи вакво нешто?

Сигурен сум дека тие го имаат. Еве неколку донекаде слични проекти кои јас сум слушнал за:

Ако постојат и други сродни проекти што сум пропуштил, ги споделите со нас и ние ќе додадете линк. Нашата e-mail адреса е info@bitbybitbook.com .

Каков вид на информации што ви се собираат и како ќе се користат тие информации?

Ве молиме прочитајте ја нашата приватност и политика согласност .

Како можам да дознаете повеќе за традиционалните рецензија на академски книги?

На AAUP неодамна објави извештај за најдобрите практики за рецензија .

Може ли да го направите ова со мојата книга?

Секако. Проверете на код дел на овој веб-сајт за повеќе за тоа како ние го сторивме тоа.

Имам друго прашање за Open преглед. Како можам да се стапи во контакт?

Испрати е-маил на info@bitbybitbook.com .