Политика за приватност и согласност

Преглед

На оваа веб-страница, ние сме прави комплетниот текст на малку по малку: социјални истражувања во дигиталното доба без трошоци. Додека читате книга, ние сме мерење однесување читателот во агрегат. На пример, ние сме мерење кои делови од книгата се чита најчесто. Овие податоци ќе ни помогне да се подобри книга. Ние сме, исто така, работи експерименти, најчесто се нарекува / Б тестови А -Во цел да ни помогне да се продаваат повеќе копии од книгата. Сè што се прави е заеднички за современите веб-сајтови. Ние се опише во повеќе детали подолу, и ние ќе се илустрира она што ние сме го направиле и она што го научиле на нашиот блог .

Кои информации ги собираме?

Ние ги користиме на Google Analytics за да се соберат информации за тоа како можете да разговарате со овој веб-сајт. Понатаму, како и повеќето веб-сајтови, ние ги користиме cookies за да се подобри вашето искуство, се собираат општи информации посетител, и ги следи посетите нашата веб страница. Ве молиме погледнете го "ги користиме колачињата?" делот подолу за информации за колачињата и како можеме да ги искористиме.

Како ги користиме вашите информации?

Било која од информациите што ги собираме може да се користи за истражување, за подобрување на книга, и да им помогне продаде книгата.

Како да се заштитиме вашите податоци?

Ние спроведување на различни безбедносни мерки за одржување на безбедноста на информациите кои ни ги доставувате.

Повеќето од информациите за прелистување дека сме се чуваат Google Analytics , и можете да прочитате повеќе за нивните принципи за безбедност и приватност .

Забелешки што ги додавате се управувани од страна hypothes.is , и можете да прочитате повеќе за нивните услови за користење .

Нашиот веб сајт е хостиран од страна на Github страници , и можете да прочитате повеќе за Github на условите за користење на .

Ние ги користиме cookies?

Да. Cookies се мали фајлови кои сајтот или неговиот трансфер на давателот на услугата на хард дискот од вашиот компјутер преку вашиот прелистувач (ако дозволите) која им овозможува на веб-сајтови или даватели на услуги, системи за да го препознае вашиот интернет пребарувач и го фати и да се сеќава на одредени информации.

Со цел да ви понудат подобар сајт искуство, ние ги користиме cookies за да се разбере и да ја зачувате вашите поставувања за иднината на посети како и за создавање агрегирани податоци за сајт сообраќај.

Дали откриваме некакви информации за надворешни страни?

Ние не продаваме, тргуваме или на друг начин пренесуваме на надворешни страни Ваши лични информации, освен доверливи трети страни кои ни асистираат во работењето на нашата веб страница, спроведување на истражувања или обезбедување на услуга за вас, па додека тие страни се согласуваат да ги чува доверливо информациите . Ние исто така може да се ослободи вашиот податоци кога верувам порака е соодветно да се усогласат со законот, спроведување на нашиот сајт политики, или заштитиме нашите или другите права, имотот или безбедноста.

Повремено, по наше, ние може да вклучува линкови до веб-сајтови на трети лица. Овие трети лица сајтови имаат одделни и независни политики за приватност. Ние, според тоа, немаме никаква одговорност или одговорност за содржината и активностите на овие поврзани сајтови. Сепак, ние бараме да се заштити интегритетот на нашиот сајт и го поздравуваме секој повратни информации за овие сајтови.

Веб хостинг

Нашиот веб сајт е хостиран од страна на Github страници , и можете да прочитате повеќе за Github на условите за користење на .

Со користење на нашиот сајт, вие се согласувате со нашата политика на приватност.

Прашања

Ако имате било какви прашања, Ве молиме пратете ни е-маил info@bitbybitbook.com .

Го задржуваме правото за промена на нашата политика на приватност од време на време, според наша сопствена дискреција. Ве молиме периодично да проверува овој дел да се разгледа моменталната верзија на приватност и политика согласност. Сите наши претходните политики се презентирани подолу, и ние ќе продолжиме да ја ажурирате оваа страница доколку се потребни никакви промени.