7.2.1 Përzierja e materiale të gatshme dhe Custommades

As një strategji e pastër Readymade as një strategji e pastër Custommade përdor plotësisht aftësitë e moshës dixhitale. Në të ardhmen ne do të krijuar hibride.

Në hyrje, unë kontrast stilin readymade e Marcel Duchamp me stilin Custommade e Michelangelo. Ky kontrast gjithashtu kap një ndryshim në mes shkencëtarëve të të dhënave, të cilët kanë tendencë për të punuar me materiale të gatshme, dhe shkencëtarët socialë, të cilët kanë tendencë për të punuar me Custommades. Në të ardhmen, megjithatë, unë pres që do të shohim më shumë hibride, sepse secili prej këtyre qasjeve të pastër janë të kufizuara. Hulumtuesit të cilët vetëm duan të përdorin materiale të gatshme do të luftojnë për shkak se nuk ka shumë materiale të gatshme të bukura në botë. Kështu, studiuesit fërkimit për këtë stil të pastër janë ose do të sakrifikojë cilësinë, duke përdorur materiale të gatshme shëmtuar, ose ata do të shpenzojnë shumë kohë duke kërkuar për oturak të përsosur. Hulumtuesit të cilët vetëm duan të përdorin Custommades, nga ana tjetër, do të sakrifikojë shkallë. Qasjet Hybrid, megjithatë, mund të kombinohen shkallë që vjen me materiale të gatshme me përshtatje të ngushtë në mes të fjalë dhe të dhënave që vjen nga Custommades.

Ne pamë shembuj të këtyre hibrideve në secilin prej katër kapituj empirike. Në kapitullin 2, ne pamë se si Google Trends gripit kombinon një gjithmonë-në sistemin e të dhënave të mëdha (të kërkimit pyetje) me një sistem të probabilitetit të bazuar në matje tradicionale (sistemi survejimi gripit CDC) për të prodhuar vlerësimet më të shpejtë (Ginsberg et al. 2009) . Në Kapitullin 3, ne pamë se si Stephen Ansolabehere dhe Eitan Hersh (2012) e kombinuar me porosi të dhënat e sondazhit me të dhënat administrative qeveritare të gatshme për të mësuar më shumë për karakteristikat e njerëzve të cilët në fakt votojnë. Në kapitullin 4, pamë se eksperimentet OPower që kombinojnë infrastrukturën gatshme matje të energjisë elektrike me një trajtim porosi për të studiuar efektet e normave sociale në sjelljen në një shkallë masive (Allcott 2015) . Së fundi, në Kapitullin 5, ju thashë se si Kenneth Benoit dhe kolegët (2015) aplikohet një proces turmë-coding porosi për një grup të gatshme të manifestet krijuara nga partitë politike për të krijuar të dhëna që studiuesit mund të përdorin për të studiuar zgjedhjet dhe dinamika e debateve politike.

Këto katër shembuj të gjitha tregojnë se një strategji e fuqishme në të ardhmen do të jetë për të pasuruar burimet e mëdha të të dhënave, të cilat nuk janë mbledhur për hulumtime, me informacion shtesë që i bën ata më të përshtatshme për kërkime (Groves 2011) . Nëse ajo fillon me Custommade ose Readymade, ky stil hibrid premton shumë për problemet e kërkimit të shumta.