4.7 Заклучок

Дигиталната ера на истражувачите им нуди можноста да се кандидира експерименти кои не се можни претходно. Не само што може истражувачите се кандидира масивни експерименти, тие исто така може да ги искористат предностите на специфичната природа на дигитални експерименти за да се подобри важност, проценуваат хетерогеноста на третман ефекти, и изолира механизми. Овие експерименти може да се направи целосно дигиталните средини или со користење на дигитални уреди во физичкиот свет.

Како глава покажа, овие експерименти може да се направи во соработка со моќни компании или влади, или тие може да се направи целосно од страна на истражувач; вие не треба да се работи во голема технолошка компанија да се кандидира на дигитална експеримент. Ако го направите дизајн свој експеримент, може да се вози вашата променлива цена на 0, а вие АЦН користат 3 R's-Замени, прецизност, и намалување на-да се изгради етика во вашиот дизајн. зголемување на моќта на истражувачите да интервенира во животите на милиони луѓе значи дека ние треба да имаат соодветно зголемување на нашето внимание кон етичко истражување дизајн. Со голема моќ доаѓа и голема одговорност.