3.1 Hyrje

Hulumtuesit të cilët studiojnë delfinët nuk mund të pyesni atyre pyetje. Kështu, studiuesit delfin janë të detyruar të studiojnë sjelljen. Hulumtuesit të cilët studiojnë njerëzit, nga ana tjetër, duhet të përfitojnë nga fakti se pjesëmarrësit tanë mund të flasin. Pyetur njerëzit pyetje ka qenë një pjesë e rëndësishme e hulumtimeve sociale për një kohë të gjatë, dhe në moshën dixhitale si mundëson dhe kërkon ndryshime të caktuara në kërkimin sondazh. Megjithë pesimizmin që disa studiues e sondazhit aktualisht ndjehen të, pres që në moshën dixhitale do të jetë një epokë e artë e hulumtimit të anketës.

Historia e hulumtimit sondazhit mund të ndahet përafërsisht në tri periudha të mbivendosura, të ndara nga dy tranzicione të kontestuara (Groves 2011; Converse 1987) . Tani për tani ne jemi në një periudhë tranzicioni midis epokave dytë dhe të tretë, por e para dhe e dyta Epokat-si dhe kalimi në mes tyre, të sigurojë informacion në të ardhmen e kërkimit anketës.

Gjatë periudhës së parë të hulumtimit të anketës, afro 1930 - 1960, zhvillimet në marrjen e mostrave shkencor dhe dizajnin e pyetësorit rezultuar gradualisht në një kuptim modern të kërkimit anketës. Epoka e parë e hulumtimit të anketës u karakterizua nga zona mostrave probabilitetit dhe ballë-për-ballë.

Më pas, një zhvillim-teknologjike përhapjen e gjerë e telefonave fiks të pasura vendet-eventualisht çoi në epokën e dytë të hulumtimit anketës. Kjo epokë e dytë, afërsisht nga 1960 - 2000, u karakterizua nga formimi i numrit të rastit shifror (RDD) marrjen e mostrave probabilitetit dhe telefonike intervista. Ndryshimi nga koha e parë në epokën e dytë ka rezultuar me rritje të mëdha në efikasitetin dhe ul në kosto. Shumë studiues e konsiderojnë këtë epokë të dytë si mosha e artë të kërkimeve anketës.

Tani, një tjetër zhvillim-teknologjike dixhitale e përjetshme do të përfundimisht të na sjellë një epokë të tretë të kërkimit anketës. Ky tranzicion është duke u shtyrë nga të dy shtytje dhe tërheq faktorë. Pjesërisht, shkencëtarët janë të detyruar të ndryshojnë për shkak qasjet nga koha e dytë janë thyer poshtë në moshën dixhitale (Meyer, Mok, and Sullivan 2015) . Për shembull, gjithnjë e më shumë shtëpi nuk kanë telefona fiks dhe jo-reaguese normat-të anketuarit të cilët janë mostra, por nuk marrin pjesë në anketat-kanë qenë në rritje (Council 2013) . Njëkohshëm me këtë ndarje të dytë të epokës qasjet për marrjen e mostrave dhe intervistimin, ka rritur disponueshmërinë e burimeve të mëdha të të dhënave (shih Kapitullin 2) që duket të kërcënojnë për të zëvendësuar sondazheve. Përveç këtyre faktorëve nxitës, ka edhe faktorë të tërhequr: qasjet e tretë epokës ofrojnë mundësi të pabesueshme, si unë do të tregoj në këtë kapitull. Edhe pse gjërat nuk zgjidhen krejtësisht ende, pres se epoka e tretë e hulumtimit anketës do të karakterizohet nga mostrave jo-probabilitetit dhe intervista kompjuter-administruar. Më tej, edhe pse periudha e mëparshme u karakterizuan nga qasjet e tyre për marrjen e mostrave dhe intervistimit, unë pres se epoka e tretë e hulumtimit anketës do të karakterizohet nga lidhja e anketave me burime të të dhënave të mëdha (Tabela 3.1).

Tabela 3.1: Tri periudha e hulumtimit anketës. Ky kapitull do të fokusohet në epokën e tretë të hulumtimit të anketës: mostrave jo-probabilitetit, intervista kompjuter-administruar, dhe anketat e lidhura me të dhëna të tjera.
kohë mostër intervistimi mjedisi Data
era parë 1930 - 1960 Zona probabiliteti marrjen e mostrave Face-to-ballë Sondazhet Stand-vetëm
epoka e dytë 1960 - 2000 formimi i numrit Random shifror (RDD) marrjen e mostrave probabilitetit telefon Sondazhet Stand-vetëm
era e tretë 2000 - prezent Non-probabiliteti mostrave Computer-administruar Sondazhet e lidhur me të dhënat e tjera

Kalimi midis epokave të dytë dhe të tretë të kërkimit e studimit nuk ka qenë plotësisht i qetë, dhe ka pasur debate të ashpra se si hulumtuesit duhet të vazhdojë. Duke kthyer në tranzicion midis epokave parë dhe të dytë, unë mendoj se ka një pasqyrë të rëndësishme për ne tani: në fillim nuk është fundi. Kjo është, në fillim shumë metoda e dytë të epokës ishin ad-hoc dhe nuk punojnë shumë mirë. Por, me punë e vështirë, hulumtuesit zgjidhur këto probleme, dhe qasjet e dytë të epokës përfundimisht ishin më të mirë se qasjet e parë të kohës. Për shembull, hulumtuesit kishin bërë telefonike shifror rastit formuar numrin për shumë vite para Mitofsky dhe Waksberg zhvilluar një metodë të rastit shifror formimi i numrit të mostrave që kishte veti të mira praktike dhe teorike (Waksberg 1978; Brick and Tucker 2007) . Kështu, ne nuk duhet të ngatërrojmë gjendjen aktuale të qasjeve të tretë të kohës me rezultatet e tyre përfundimtare. Historia e hulumtimit studim bën të qartë që zhvillohet në terren, drejtuar nga ndryshimet në teknologji dhe në shoqëri. Nuk ka asnjë mënyrë për të ndaluar se evolucioni. Përkundrazi, ne duhet të përqafojnë atë, duke vazhduar për të nxjerrë dituri nga epokat e mëparshme. Në fakt, unë besoj se mosha dixhitale do të jetë mosha më e emocionuese ende për pyetur njerëzit pyetje.

Pjesa tjetër e kapitullit fillon duke argumentuar se burimet e mëdha të të dhënave nuk do të zëvendësojë sondazheve dhe bollëkun e të dhënave rritet-nuk ul-vlera e sondazheve (Seksioni 3.2). Duke pasur parasysh se motivimi, unë do të përmbledh kuadrin e përgjithshëm gabimit sondazhi (Seksioni 3.3) që u zhvillua gjatë dy epokave të para të hulumtimit anketës. Kjo kornizë na mundëson të kuptojmë qasje të reja për përfaqësim në veçanti, mostra jo-probabilitare (Seksioni 3.4) -Dhe qasje të reja për matjen, në veçanti, mënyra të reja e duke i kërkuar pyetje të anketuarve (Seksioni 3.5). Së fundi, unë do të përshkruaj dy templates kërkimore për lidhjen e të dhënave të studimit të burimeve të të dhënave të mëdha (Seksioni 3.6).