5.3.3 Peer-to-Patent

Peer-to-patentë është një thirrje e hapur që ndihmon ekzaminerët patentë gjetur artin paraprak; kjo tregon se thirrjet e hapura mund të përdoret për më shumë se problemet parashikim.

ekzaminerët patentë të ketë një punë të vështirë. Ata marrin lakonik, përshkrimet lawyerly e shpikjeve të reja, dhe pastaj duhet të vendosin nëse thuhet shpikje është "roman." Kjo është, pedagog duhet të vendosë nëse ka "art para" -a është përshkruar më parë versioni i kësaj shpikje-se do ta bënte patentë propozuar pavlefshme. Për të kuptuar se si funksionon ky proces, le të konsiderojmë një pedagog patentë me emrin Albert, në nder të Albert Einstein i cili mori fillimin e tij në Zyrën e Patentave zvicerane. Albert mund të marrë një aplikim si US Patent 20070118658 paraqitur nga Hewlett Packard për një "user-selectable menaxhimit alarm formatin" dhe përshkruar gjerësisht në librin e Beth Noveck së Wiki Qeverisë (2009) . Këtu është kërkesa e parë nga aplikimi;

"Nje sistem kompjuter, qe permban: nje procesor; një input / output sistem bazë (BIOS) duke përfshirë udhëzimet logjike të cilat, kur të ekzekutohet nga procesori, konfiguroni procesor për: iniciojë pushtetin në provë vetë (POST) të përpunimit në sistemin bazë input / output të një pajisje informatikë; një i pranishëm apo më shumë formate të menaxhimit alarm në një ndërfaqe të përdoruesit; të marrë një sinjal të përzgjedhjes nga ndërfaqen e përdoruesit identifikuar një nga formatet e menaxhimit të alarmit të paraqitura në ndërfaqen e përdoruesit; dhe të konfigurosh një pajisje shoqëruar me sistemin kompjuterik me të menaxhimit të identifikuar alarm format. "

Duhet çmimin Albert 20 vjeçare të drejtat e monopolit në këtë patentë ose ka patur art para? Aksionet në shumë vendime të patentave janë të larta, por për fat të keq, Albert do të duhet për të bërë këtë vendim pa shumë e informacionit që mund të kenë nevojë. Për shkak të prapambetura të madh të patentave, Albert është duke punuar nën presionin e kohës intensive dhe duhet të bëjë vendimi i tij bazohet në vetëm 20 orët e punës. Për më tepër, për shkak të nevojës për të mbajtur sekretin e propozuar shpikje, Albert nuk lejohet të konsultohet me ekspertë të jashtëm (Noveck 2006) .

Kjo situatë goditur profesor ligji Beth Noveck si plotësisht thyer. Në korrik të vitit 2005, i frymëzuar pjesërisht nga Wikipedia, ajo ka krijuar një blog post të titulluar "Peer-to-patentë: Një Propozim Modest", që bëri thirrje për një sistem të hapur peer-shqyrtim për patentat. Pas bashkëpunim me Patentave SHBA dhe Trademark Office dhe kompanive të teknologjisë kryesorë të tilla si IBM, Peer-to-Patentave u nis në qershor të vitit 2007. Një vit gati 200 burokracia e vjetër qeveritar dhe një grup i avokatëve duket si një vend nuk ka gjasa për të kërkuar risi , por Peer-to-Patentave bën një punë të bukur e balancimit interesin e të gjithëve.

Figura 5.9: Peer-to-patentë punës. Burimi: Bestor dhe Hamp (2010).

Figura 5.9: Peer-to-patentë punës. Burimi: Bestor and Hamp (2010) .

Ja se si funksionon (Figura 5.9). Pas një shpikës pajtohet që të ketë aplikimi i saj kalojnë nëpër rishikimit të komunitetit (më shumë se pse ajo mund ta bëjë këtë në një moment), aplikimi është postuar në një faqe interneti. Tjetra, aplikimi është diskutuar nga reviewers komunitetit (përsëri, më shumë se pse ata mund të marrin pjesë në një moment) dhe shembuj të artit të mundshme të mëparshme janë të vendosura, me shënime, dhe të ngarkuar në një faqe interneti. Ky proces i diskutimit, kërkimit, dhe ngarkimi vazhdon, derisa, në fund të fundit, komuniteti i shqyrtimit të votave për të zgjedhur top 10 pjesë të artit të dyshuar të mëparshme që janë dërguar më pas në pedagog patentë për shqyrtim. Pedagog patentë pastaj kryen kërkime e saj dhe në kombinim me të dhëna nga Peer-to-Patentave merr aktgjykim.

Duke u kthyer edhe një herë për të Patentave SHBA 20070118658 për një "user-selectable menaxhimit alarm format." Ky patent u ngarkuar për të peertopatent.org në qershor 2007 ku u lexuar nga Steve Pearson, një inxhinier i lartë software për IBM. Pearson ishte i njohur me këtë fushë të kërkimit dhe të identifikuar një pjesë të arritjeve të mëparshme: një manual nga Intel me titull "Menaxhimi Active Technology: Guide Quick Reference", që u botua dy vjet më parë. Armatosur me këtë dokument, si dhe të tjera të artit paraprak dhe diskutimit nga komuniteti Peer-to-Patentave, një pedagog patentë filloi një rishikim të plotë të rastit, dhe në fund të fundit hodhi nga aplikimi për patentë, pjesërisht për shkak të manualit të Intel që ishte vendosur nga Pearson (Noveck 2009) . Nga 66 raste që kanë përfunduar peer-to-Patentave, rreth 30% janë refuzuar kryesisht në bazë të arritjeve të mëparshme gjetur nëpërmjet peer-to-Patentave (Bestor and Hamp 2010) .

Çfarë e bën dizajnin e peer-to-Patentave veçanërisht elegante është mënyra që ajo merr njerëzit me shumë interesa konfliktuale për të gjithë valle së bashku. Shpikësit kanë nxitje për të marrë pjesë në këtë shqyrtim të hapur patentës për shkak se zyra patentë shqyrtuar aplikacionet Peer-to-Patentave më shpejt se patentat që shkojnë përmes procesit tradicional, të fshehtë të shqyrtimit. Reviewers kanë nxitje për të marrë pjesë në mënyrë për të parandaluar dhënien e patentave "hedhurinë", dhe shumë të duket për të gjetur procesin e kënaqshme. Më në fund, zyra patentë patentë dhe kontrolluesit e kanë nxitje për të marrë pjesë për shkak se ajo mund të bëjë vetëm rezultatet e tyre më të mirë. Kjo është, në qoftë se procesi i rishikimit të komunitetit gjen 10 copë këqija të arritjeve të mëparshme, kjo punë mund të injorohen nga pedagog patentë. Me fjalë të tjera, Peer-to-Patentave dhe një pedagog patentë punojnë së bashku duhet të jetë aq i mirë apo më të mirë se një pedagog patentë që punon në izolim. Kështu, thirrjet e hapura jo gjithmonë zëvendësojnë ekspertëve; nganjëherë ata ndihmojnë ekspertët bëjnë punën e tyre më të mirë.

Edhe pse Peer-to-Patentave mund të duket e ndryshme se çmimin Netflix dhe Foldit, ajo ka një strukturë të ngjashme në atë zgjidhje janë më të lehtë për të parë se sa të gjeneruar. Pasi dikush prodhon manual "Teknologjia menaxhimit aktiv: Quick Reference Guide" ajo është relativisht e lehtë për një pedagog patentë, të paktën, për të verifikuar se ky dokument është art para. Megjithatë, gjetja se manual është mjaft e vështirë. Peer-to-Patentave tregon se projektet thirrje të hapur janë të mundshme edhe për detyra që nuk janë të qartë përshtatshme për kuantifikimin.