7.3 Kthehu në fillim

E ardhmja e hulumtimeve sociale do të jetë një kombinim i shkencave shoqërore dhe shkencës e të dhënave.

Në fund të udhëtimit tonë, le të kthehet në studimin e përshkruar në faqen e parë të këtij libri. Joshua Blumenstock, Gabriel Cadamuro, dhe Robert On (2015) e kombinuar të dhëna të hollësishme telefonatë nga rreth 1.5 milion njerëz me të dhënat e anketës nga rreth 1.000 njerëz për të vlerësuar shpërndarjen gjeografike të pasurisë në Ruanda. Vlerësimet e tyre ishin të ngjashme me vlerësimet nga Studimit Demografik e Shëndetësor, standardit të arit të sondazheve në vendet në zhvillim. Por, metoda e tyre ishte rreth 10 herë më të shpejtë dhe 50 herë më e lirë. Këto në mënyrë dramatike më të shpejtë dhe më të ulët me kosto vlerësimet nuk janë një qëllim në vetvete, ato janë mjete për t'i dhënë fund; ato krijojnë mundësi të reja për studiuesit, qeveritë dhe kompanitë.

Në fillim të librit, unë e përshkroi këtë studim si një dritare në të ardhmen e kërkimit social, dhe tani unë shpresoj që ju të shihni se pse. Ky studim kombinon atë që kemi bërë në të kaluarën me atë që mund të bëjmë në të tashmen. Duke shkuar përpara, aftësitë tona do të vazhdojë të rritet, dhe duke kombinuar ide nga shkencat sociale dhe të dhënat e shkencës që mund të përfitojnë nga këto në mundësitë.