Rreth Autorit

Foto e Matthew Salganik

Matthew Salganik është profesor i sociologjisë në Universitetin Princeton, dhe ai është i lidhur me disa nga qendrat ndërdisiplinore Princeton kërkimit: Zyrës për Popullsisë Research, Qendra për Politika e Informacionit të Teknologjisë, Qendra për shëndetin dhe mirëqenien, dhe Qendra për Statistikat dhe Learning Machine . Interesat e tij kërkimore përfshijnë rrjetet sociale dhe shkenca kompjuterike sociale.

Hulumtimi Salganik ka qenë botuar në revista të tilla si Shkencë, PNAS, Metodologjisë Sociologjike, dhe Gazeta e Shoqatës Statistikore amerikan. Dokumentat e tij kanë fituar Neni Çmimin e shquar nga neni matematike Sociologjisë e Shoqatës Amerikane të Sociologjike dhe Award Outstanding Aplikimit Statistikave nga Shoqatës Statistikore amerikan. Llogaritë popullore e punës së tij janë shfaqur në New York Times, Wall Street Journal, Economist, dhe New Yorker. Hulumtimi Salganik është i financuar nga Fondacioni Kombëtar i Shkencës, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë, Programi i Përbashkët i Kombeve të Bashkuara për HIV / AIDS (UNAIDS), Facebook, dhe Google. Gjatë sabbaticals nga Princeton, ai ka qenë një profesor vizitor në Cornell Teknike dhe një hulumtues i lartë në Microsoft Research.

Për më shumë informacion, duke përfshirë edhe lidhjet me dokumente hulumtimi, ju mund të vizitoni vet faqen personale .