mirënjohje

Ky libër ka një kapitull të tërë mbi bashkëpunimin në masë, por ky libër është në vetvete një bashkëpunim masë. Quite thjesht ky libër nuk do të ekzistonte mos ishte për përkrahjen e shumë njerëzve dhe organizatave të mrekullueshme. Për këtë, unë jam jashtëzakonisht mirënjohës.

Shumë njerëz dhënë reagime në lidhje me një ose më shumë prej këtyre kapitujve apo kishte zgjatur biseda me mua në lidhje me librin. Unë jam mirënjohës për Solon Baracas, Tom Boellstorff, Clark Bernier, Michael Bernstein, Megan Blanchard, Josh Blumenstock, Dalton Conley, Yo-Yo Chen, Ethan Fast, Nick Feamster, Cybelle Fox, Maggie Frye, Sharad Goel, Jake Hoffman, Joanna Huey , Patrick Ishizuka, Ben Jones, Dawn Koffman, Sasha Killewald, Harrissa Lamothe, Andrés Lajous, David Lee, Amy Lerman, Meagan Levinson, Andrew Ledford, Dai Li, Karen Levy, Ian Lundberg, Xiao Ma, Andrew Mao, John Levi Martin, Judie Miller, Arvind Naranyanan, Gina Neff, Cathy O'Neil, Nicole Pangborn, Ryan Parsons, Devah pager, Arnout van de Rijt, David Rothschild, Bill Salganik, Laura Salganik, Christian Sandvig, Mattias Smångs, Sid Suri, Brandon Stewart, Michael Szell, Sean Taylor, Florencia Torche, Rajan Vaish, Taylor Winfield, Han Zhang, dhe Simone Zhang. Unë do të doja të falënderoj studentët në Sociologji 503 në pranverë 2016 për të lexuar një version të hershëm të dorëshkrimit, dhe studentët në kurset e mia gjatë viteve që kanë ndihmuar formë shumë nga idetë në këtë libër.

Kam pasur një punëtori të mahnitshme libër dorëshkrim që u organizua në organizua nga Qendra Princeton për Studimin e Politikave Demokratike. Unë do të doja të falënderoj Marcus paraprak dhe Michele Epstein për mbështetjen e konferencës. Dhe, unë do të doja të falënderoj të gjithë pjesëmarrësit të cilët morën kohë nga jeta e tyre e zënë për të më ndihmuar të përmirësuar librin: Elizabeth Bruch, Paul DiMaggio, Filiz Garip, Meagan Levinson, Karen Levy, Mor Naamanin, Sean Taylor, Markus Para, Jess Metcalf, Brandon Stewart, Duncan Watts, dhe Han Zhang. Me të vërtetë ishte një ditë e mrekullueshme, dhe unë shpresoj se unë kam qenë në gjendje për të kanalizuar një pjesë e urtësisë nga kjo dhomë në dorëshkrimin e fundit.

Disa njerëz të tjerë meritojnë një falënderim të veçantë. Duncan Watts ishte këshilltari im disertacion, dhe ishte hulumtimet e mia disertacion që më bëri të kuptoj se sa emocionuese ky lloj i hulumtimit mund të jenë; pa përvojën që kam pasur në shkollën e diplomuar ky libër nuk do të ekzistonin. Paul DiMaggio ishte personi i parë për të inkurajuar mua për të shkruar këtë libër. E gjitha ndodhi një pasdite, ndërsa ne ishim të dy duke pritur për aparat kafeje në Wallace Hall, dhe unë ende kujtohet se deri në atë kohë, ideja e shkruar një libër nuk e kishte kaluar mendjen time. Ndonjëherë, ndërsa unë ishte në fakt shkruar këtë libër kam mallkuar Palin për sugjerimin e tij, por tani unë jam thellësisht mirënjohës atij për të bindur mua se kam bërë në fakt kanë diçka për të thënë dhe se njerëzit do të jenë të interesuar. Unë do të doja të falënderoj Karen Levy për të lexuar pothuajse të gjithë kapitujt në dhe format e tyre më të hershme messiest; Ajo ndihmoi mua të parë foto të mëdha, kur unë u mbërthyer në barërat e këqija. Unë do të doja të falënderoj Arvind Narayanan për të ndihmuar mua të përqëndrohet dhe të përsosin argumentet në librin për shumë dreka mrekullueshme. Brandon Stewart ishte gjithmonë i lumtur për të biseduar apo të shikoni në kapitullin, dhe njohuri tij dhe inkurajim ruajtur të ecur përpara, edhe kur unë isha duke filluar të domethënie anash. Dhe, së fundi, do të doja të falënderoj Marissa Mbreti për të ndihmuar mua të dalë me titull të këtij libri një pasdite me diell në New Haven.

Ndërsa shkruar këtë libër, kam përfituar nga mbështetja e tre institucioneve të mahnitshme. Së pari, në Universitetin Princeton, unë jam mirënjohës për kolegët e mi dhe studentëve në Departamentin e Sociologjisë për krijimin dhe mbajtjen e një kulture të ngrohtë dhe mbështetës. Unë do të doja të falënderoj Qendrën për Politikën e Teknologjisë së Informacionit për të provuar me një shtëpi të mrekullueshme intelektuale të dytë, ku unë mund të mësojnë më shumë rreth asaj se si shkencëtarët e kompjuterit të parë botën. Pjesë të këtij libri, ku të shkruar kur isha në dielave nga Princeton. Së pari, unë do të doja të falënderoj Microsoft Research, New York City për të qenë shtëpia ime në 2013-14. Jennifer Chayes, David Pennock, dhe i gjithë grupi kompjuterike shkenca sociale ishin pret mrekullueshme dhe kolegët. Së dyti, do të doja të falënderoj Cornell Tech për të qenë shtëpia ime në 2015-16. Dan Huttenlocher, Mor Naamani, dhe të gjithë në Technologies Lab Sociale ndihmuar të Cornell Tech ambient ideal për mua për të përfunduar këtë libër. Në shumë mënyra ky libër është në lidhje me kombinimin e ideve nga shkenca të dhënave dhe shkenca sociale, dhe mendoj se të dyja Microsoft Research dhe Cornell Tech janë modele të këtij lloji e intelektuale ndër-pllenim.

Ndërsa shkruar këtë libër, kam pasur ndihmën e shkëlqyer kërkimore nga tre persona. Unë jam mirënjohës për Han Zhang, sidomos për ndihmën e tij të bërë grafikët në këtë libër. Unë jam mirënjohës për Yo-Yo Chen, veçanërisht për të ndihmuar e saj hartimin e aktiviteteve në këtë libër. Së fundi, unë jam mirënjohës për të Judie Miller, sidomos për ndihmë proofreading saj dhe gjurmimin e të gjitha llojet e materialeve nga biblioteka.

Kam marrë reagime të dobishme për idetë në këtë libër në një numër të bisedimeve. Unë do të doja të falenderoj organizatorët dhe pjesëmarrësit në ngjarjet e mëposhtme: Cornell Tech lidhës Media Seminar, Princeton Qendra për Studimin e Seminarit Politikë Demokratike, Stanford HCI Colloquium, Berkeley Sociologji Colloquium, Sage Grupi Punues Fondacioni Russell në kompjuterike Shkencave Sociale, Princeton ua mbath këmbëve Bioetika Seminar, Columbia sasiore Metodat në Shkencave Sociale vizituar kryetarin Series, Princeton Qendra e Teknologjisë së informacionit Teknologji Politikës dhe Shoqërisë Leximi Group, Instituti Simons për Teoria e Computing Workshop në drejtime të reja në Shkenca kompjuterike Sociale & dhënave Shkencës dhënave dhe Workshop Shoqërisë, Universitetin e Çikagos, Sociologji Colloquium, Konferenca Ndërkombëtare mbi kompjuterike Shkencave Sociale, Data Science Shkolla Verore në Microsoft Research, dhe Shoqata për industriale dhe Matematikë e Aplikuar (SIAM) Takimi vjetor.

Versioni i web i këtij libri u krijua nga Luke Baker, Paul Yuen, dhe Alan Ritari e Grupit Agathon. Duke punuar me ta në këtë projekt ka qenë një kënaqësi, si gjithmonë. Një nga gjërat e mia të preferuar për projektet tona së bashku është se unë të vazhdojë të mësuarit nga bashkëpunimet tona. Unë veçanërisht dua të falënderoj Luka për të zhvilluar procesin e ndërtimit për këtë libër dhe duke ndihmuar mua të lundruar në qoshet e errëta të git, pandoc, dhe të bëjë.

Ky libër dhe në faqen e internetit shoqëruese janë krijuar me një numër të projekteve me kod të hapur. Unë do të doja të falënderoj kontribuesit në këto projekte: git, pandoc, pandoc-CrossRef, pandoc-citeproc, pandoc-citeproc-Preambula, hipoteza, ndërmjetës, bootstrap, Nokogiri, GNU Bëni, endacak, Ansible, LaTeX, dhe Zotero. Të gjithë grafikët në këtë libër janë krijuar në R (Team 2016) , dhe përdoret paketat e mëposhtme: ggplot2 (Wickham 2009) , dplyr (Wickham and Francois 2015) , reshape2 (Wickham 2007) , stringr (Wickham 2015) , makinë (Fox and Weisberg 2011) , cowplot (Wilke 2016) , png (Urbanek 2013) , rrjetit (Team 2016) , ggrepel (Slowikowski 2016) , dhe emojifont (Yu 2016) . Unë do të doja të falënderoj Kieran Healy për postin e tij blog që mori mua filloi me pandoc. Dhe, unë do të doja të falënderoj Arnout van de Rijt dhe David Rothschild për të siguruar të dhënat e përdorura për të rikrijuar disa nga grafikët nga letrat e tyre, dhe unë do të doja të falënderoj Josh Blumenstock për të bërë fotografi përsëritje publike për gazetë të tij.

Në Princeton University Press, unë do të doja të falënderoj Eric Schwartz i cili besonte në këtë projekt që në fillim, dhe Meagan Levinson i cili ndihmoi të bëjë atë një realitet. Meagan ishte redaktor mirë që një shkrimtar mund të ketë; Ndjeva si ajo gjithmonë ishte atje për të mbështetur këtë projekt, në kohë të mira dhe në kohë të këqija. Dhe, tani, kur unë gjej veten duke i dhënë reagime për të tjerët, unë të bëj çmos për të kanalizuar stilin konstruktiv dhe të kujdesshëm Meagan së.

Së fundi, unë do të doja të falënderoj miqtë e mi dhe familjen. Ju keni qenë mbështetës i këtij projekti në shumë mënyra, shpesh në mënyra që ju nuk e di edhe. Veçanërisht do të doja të falënderoj prindërit e mi, Laura dhe Bill, dhe prindërit e djalit tim, Jim dhe Cheryl, për mbështetjen e tyre të pafund, ndërsa ky projekt vazhdoi dhe mbi dhe. Unë do të doja të falënderoj fëmijët e mi. Eli dhe Theo, ju keni kërkuar mua aq shumë herë, kur libri im më në fund do të përfundojë. Well, përgjigja është tani. Dhe, më e rëndësishmja, unë dua të falenderoj gruan time Amanda. Unë e di se ky projekt përfshirë shumë ulje dhe ngritje, dhe unë do të jetë gjithmonë mirënjohës për dashurinë tënde kurrë-lëkundur dhe mbështetje.