6.7.3 Mendoni etikës hulumtuese si të vazhdueshme, jo diskrete

Debat në lidhje me etikën e hulumtimit shoqëror në moshën dixhitale shpesh ndodh në aspektin binare; për shembull, ngjitje emocionale ishte ose etike, ose nuk ishte etike. Ky mendim binar polarizon diskutim, pengon përpjekjet për të zhvilluar normat e përbashkëta, nxit përtacinë intelektuale, dhe absolves hulumtuesit hulumtim të cilëve është emërtuar "etike" nga përgjegjësia e tyre për të vepruar më etike. Bisedat më produktive që unë kam parë që përfshijnë etikën e hulumtimit të lëvizur përtej kësaj menduarit binar në një nocion të vazhdueshme në lidhje me etikën e hulumtimit.

Një problem i madh praktik me konceptet binare të etikës hulumtuese është që polarizon diskutim. Thirrja infektimit emocional apo shije, lidhjet, dhe Koha gungë joetike këto studime se bashku me mizoritë e vërtetë në një mënyrë që nuk është e dobishme. Duke u larguar nga të menduarit binar dhe gjuhë polarizuese nuk është një thirrje për ne që të përdorin gjuhën e ngatërruar për të fshehur sjelljen joetike. Përkundrazi, një nocion i vazhdueshëm i etikës do, unë mendoj se, të çojë në gjuhën më të kujdesshëm dhe të saktë. Më tej, një nocion i vazhdueshëm i etikës hulumtuese sqaron se gjithë të-madje edhe studiues të cilët janë duke bërë punën që konsiderohet tashmë "etike»: A përpiqemi për të krijuar një balancë edhe më të mirë etike në punën e tyre.

Një përfitim i fundit i një lëvizje drejt të menduarit të vazhdueshëm është se ajo inkurajon përulësi intelektuale, e cila është e përshtatshme në përballë sfidave të vështira etike. Pyetjet e etikës hulumtuese në moshën dixhitale janë të vështira, dhe asnjë person i vetëm duhet të jetë aq të sigurt në aftësinë e saj për të diagnostikuar kursin e duhur të veprimit.