3.7 Përfundim

Burimet e të dhënave të mëdha nuk do të thotë në fund të hulumtimit të anketës. Në fakt, është e kundërta. Burime të mëdha të të dhënave dhe sondazhet janë plotëson jo zëvendësues në mënyrë që shuma e rritjeve të mëdha të të dhënave, unë pres që vlera e sondazheve do të rritet gjithashtu.

Hulumtuesit janë tani në procesin e krijimit epoka e tretë e hulumtimit anketës që do të më shumë gjasa të jetë e karakterizuar nga 1) mostrave jo-probabilitetit, 2) intervista kompjuter-administrohet, dhe 3) që lidh të dhënat e sondazhit të dhëna të tjera. Secili nga këto tre zona janë ende në zhvillim aktive, por si ndryshimet mjedisore dhënat dhe hulumtuesit investojnë më shumë kohë për adresat e këtyre problemeve, pres përmirësime të mëdha. Ashtu si hulumtuesit mori avantazhin e përhapjen e gjerë të telefonave fiks në vitet 1960 dhe 1970 për të modernizuar kërkime studim, pres që studiuesit do modernizimin e kërkimit studim përsëri në përgjigje të ndryshimeve të krijuara nga mosha dixhitale.