parathënie

Për mua, ky libër ka filluar në vitin 2005, kur unë isha duke punuar në disertacionin tim. I ishte duke ecur një eksperiment në internet, të cilat unë do të ju tregojnë të gjithë rreth në Kapitullin 4, por tani unë jam duke shkuar për të ju them diçka që nuk është në ndonjë letër akademike. Dhe, kjo është diçka që ndryshoi rrënjësisht se si unë mendoj për hulumtim. Një mëngjes, kur kam kontrolluar web-server, kam zbuluar se gjatë natës rreth 100 persona nga Brazili kishte marrë pjesë në eksperiment tim. Kjo përvojë pati një ndikim të thellë në mua. Në atë kohë, unë kam miq të cilët ishin drejtimin eksperimente laboratorike tradicionale, dhe e dija se sa e vështirë ata kishin për të punuar për të rekrutuar, mbikëqyrë, dhe të paguajnë njerëzit për të marrë pjesë në eksperimentet e tyre; në qoftë se ata mund të kandidojë 10 persona në një ditë të vetme, që ishte progres i mirë. Por, me eksperimentin e mia në internet, 100 persona kanë marrë pjesë, ndërsa unë isha duke fjetur. Bërë hulumtime tuaj, ndërsa ju jeni duke fjetur mund të tingëllojë shumë e mirë për të qenë e vërtetë, por nuk është. Ndryshimet në teknologji-konkretisht kalimin nga analog moshën dixhitale të moshës thotë se ne tani mund të mbledhë dhe analizojë të dhënat sociale në mënyra të reja. Ky libër është për të bërë hulumtime sociale në këto mënyra të reja.

Ky libër është për të dy komunitetet e ndryshme. Kjo është për shkencëtarët sociale që duan të bëjnë më shumë shkencën e të dhënave, dhe kjo është për shkencëtarët të dhënave që duan për të bërë shkencë më shumë social. I kalojnë kohë në të dyja këto komunitete, dhe ky libër është përpjekja ime për të sjellë idetë e tyre së bashku në një mënyrë që shmang të quirks dhe zhargon të ose. Duke pasur parasysh komunitetet se ky libër është për të, ai duhet të shkojë pa thënë se ky libër nuk është vetëm për studentët dhe profesorët. Unë kam punuar disa në qeveri (në Byrosë së Regjistrimeve të SHBA) dhe në industrinë e teknologjisë (në Microsoft Research), dhe unë e di se nuk është shumë e hulumtimit të mrekullueshme që ndodhin jashtë universiteteve. Pra, në qoftë se ju mendoni për atë që jeni duke bërë, si hulumtimet sociale, atëherë ky libër është për ju, nuk ka rëndësi se ku ju punoni apo çfarë lloj të teknikave që aktualisht përdorim.

Ne jemi ende në ditët e para të hulumtimit shoqëror në moshën dixhitale, dhe unë kam parë disa keqkuptime që janë aq thelbësore dhe aq e zakonshme që e bën kuptimin më për mua për të trajtuar ato këtu, në parathënie. Nga shkencëtarët të dhënave, unë kam parë dy keqkuptime të zakonshme. E para është menduar se më shumë të dhëna automatikisht zgjidh problemet. Por, për kërkime sociale që nuk ka qenë eksperienca ime. Në fakt, për të kërkimit social llojet e reja të të dhënave, në krahasim me më shumë të njëjtën të dhënave, duket të jetë më e dobishme. Keqkuptimi i dytë që unë kam parë nga shkencëtarët të dhënave është duke menduar se shkenca sociale është vetëm një bandë e dashuroj-flasin përfundoi rreth kuptim të përbashkët. Sigurisht, si një shkencëtar social, më saktësisht si një sociolog, unë nuk pajtohem me këtë; Unë mendoj se shkenca sociale ka shumë për të ofruar. njerëz të zgjuar kanë qenë duke punuar shumë për të kuptuar sjelljen e njeriut për një kohë të gjatë, dhe kjo duket e papërgjegjshme që të injorojë urtësinë që ka akumuluar nga kjo përpjekje. Shpresa ime është se ky libër do të ju ofrojmë disa nga këto urtësi në një mënyrë që është e lehtë për t'u kuptuar.

Nga shkencëtarët socialë, unë kam parë edhe dy keqkuptimet e zakonshme. Së pari, unë kam parë disa njerëz të shkruar-off të gjithë idenë e hulumtimeve sociale duke përdorur mjetet e moshës dixhitale, bazuar në disa dokumente të këqija. Nëse jeni duke e lexuar këtë libër, ju keni ndoshta tashmë e lexuar një bandë e letrave që përdor të dhënat e mediave sociale në mënyra që janë banale apo e gabuar (ose të dyja). Unë kam shumë. Megjithatë, kjo do të ishte një gabim serioz për të përfunduar nga këta shembuj se të gjitha mosha dixhitale hulumtimi social është e keqe. Në fakt, ju ndoshta keni edhe lexuar një bandë e letrave që përdorin të dhënat e studimit në mënyra që janë banale apo e gabuar, por ju nuk e shkruaj-off të gjitha hulumtimet përdorur sondazheve. Kjo për shkak se ju e dini se nuk është hulumtim i madh bëhet me të dhënat e sondazhit, dhe në këtë libër, unë jam duke shkuar për të ju tregojnë se ka edhe hulumtime e madhe bëhet me mjetet e moshës dixhitale.

Keqkuptimi i dytë i përbashkët që unë kam parë nga shkencëtarët socialë është për të ngatërruar të tashmen me të ardhmen. Kur vlerësimin e hulumtimeve sociale në dixhital-moshën hulumtimet që unë jam duke shkuar për të përshkruar në këtë libër, është e rëndësishme që të kërkoni dy pyetje dallim:

  • Sa mirë e bën këtë stil të punës kërkimore tani?
  • Sa mirë do të jetë ky stil i punës kërkimore në të ardhmen, si ndryshimet e të dhënave të peizazhit dhe si studiues kushtojnë më shumë vëmendje për këto probleme?

Edhe pse studiuesit janë të trajnuar për t'iu përgjigjur pyetjes së parë, për këtë libër, unë mendoj se pyetja e dytë është më e rëndësishme. Kjo është, edhe pse hulumtimet sociale në moshën dixhitale nuk ka prodhuar ende masiv, paradigmë ndryshim kontribute intelektuale, shkalla e përmirësimit të kërkimit moshës dixhitale është tepër i shpejtë. Është kjo shkalla e ndryshimit, më shumë se niveli aktual, që e bën kërkime moshës dixhitale në mënyrë emocionuese për mua.

Edhe pse se paragrafi i fundit dukej për të ju ofrojnë pasuri të mundshëm në një kohë të papërcaktuar në të ardhmen, qëllimi im në këtë libër nuk është për të shitur ju në ndonjë lloj të veçantë të hulumtimit. Unë personalisht nuk e aksionet e veta në Twitter, Facebook, Google, Microsoft, Apple apo ndonjë kompani të tjera të teknologjisë (edhe pse, për shkak të shpalosjes së plotë, unë kam punuar në ose të marrë fonde kërkimore nga Microsoft, Google dhe Facebook). Nëse ju jeni të kënaqur me hulumtimet që ju tashmë janë bërë: të mëdha, të vazhdojmë të bëjmë atë që ju po bëni. Por, në qoftë se ju keni një ndjenjë se mosha dixhitale do të thotë se gjëra të reja dhe të ndryshme janë të mundshme, atëherë unë do të doja të ju tregojnë këto mundësi. Kështu, të gjithë librin qëllimi im është të mbetet një transmetues i besueshëm, që ju tregojnë për të gjitha gjëra të mrekullueshme të re që është e mundur, duke drejtuar ju larg nga një grackat pakta që unë kam parë të tjerët të bien në. Unë shpresoj se kjo do të ndihmojë në përmirësimin e kërkimit tuaj dhe të ju ndihmojë më mirë të vlerësojnë hulumtimin e të tjerëve.

Siç mund ta keni vënë re tashmë, toni i këtij libri është pak e ndryshme nga disa libra të tjera akademike. Kjo është e qëllimshme. Ky libër doli nga një seminar i diplomuar që kam mësuar në Princeton në Departamentin e Sociologjisë, dhe unë do të doja këtë libër për të kapur një pjesë të energjisë dhe eksitim nga ai seminar. Në veçanti, unë dua që ky libër të ketë tri karakteristika: të dobishme, optimiste, dhe të ardhshme të orientuar.

Helpful: Qëllimi im është për të shkruar një libër që është e dobishme për ju. Prandaj, unë jam duke shkuar për të shkruar në një stil të hapur dhe joformale. Kjo për shkak se gjëja më e rëndësishme që dua të përcjell është një mënyrë të caktuar të menduarit në lidhje me hulumtimet sociale. Dhe, përvoja ime nga mësimdhënia sugjeron se mënyra më e mirë për të përcjellë në këtë mënyrë të të menduarit është jozyrtarisht dhe me shumë shembuj.

Optimist: shkencëtarët Dy komunitetet që ky libër angazhohet-sociale dhe të dhënat e shkencëtarëve-kanë stile shumë të ndryshme. Shkencëtarët e të dhënave në përgjithësi janë të ngazëllyer; ata kanë tendencë të shohin gotën si gjysmë e plotë. shkencëtarët socialë, nga ana tjetër, në përgjithësi janë më të rëndësishme; ata kanë tendencë të shohin gotën si gjysmë bosh. Në këtë libër, unë jam duke shkuar për të miratuar tonin optimist të një shkencëtari të dhënave, edhe pse trajnimi im është si një shkencëtar social. Kështu që, kur unë të paraqesë shembuj, unë do të ju tregojnë se çfarë unë dua në lidhje me këto shembuj. Dhe, kur unë theksoj probleme me shembujt, dhe unë do ta bëj këtë, sepse asnjë hulumtim është i përsosur, unë jam duke shkuar për të përpiqen për të vënë në dukje këto probleme në një mënyrë është pozitiv dhe optimist. Unë nuk jam do të jetë kritike për hir të të qenit kritik. Unë do të jenë kritike në mënyrë që unë mund të ju ndihmojë të krijojë kërkime më të bukur.

Orientuar drejt së ardhmes: Shpresoj se ky libër do t'ju ndihmojë të bëni hulumtimin social duke përdorur sistemet dixhitale që ekzistojnë sot dhe sistemet dixhitale që do të krijohen në të ardhmen. Unë fillova duke bërë këtë lloj të kërkimit në 2003, dhe që atëherë unë kam parë shumë ndryshime. Mbaj mend që kur isha në njerëz të diplomuar të shkollave të ishin shumë të ngacmuar në lidhje me përdorimin e MySpace për hulumtime sociale. Dhe, kur kam mësuar klasës time të parë në atë që unë atëherë e quajtur "web-based hulumtimi social," njerëzit ishin shumë të emocionuar për botën virtuale të tilla si SecondLife. Unë jam i sigurt se në të ardhmen shumë nga ajo që njerëzit janë duke folur për sot do të duket pa kuptim dhe të vjetëruara. Mashtrim për të qëndruar relevante përballë këtij ndryshimi të shpejtë është abstraksion. Prandaj, kjo nuk do të jetë një libër që ju mëson saktësisht se si të përdorin API Twitter; në vend të kësaj, ajo do të jetë një libër që ju mëson se si për të mësuar nga gjurmë dixhitale (Kapitulli 2). Kjo nuk do të jetë një libër që jep ju hap pas hapi instruksionet për drejtimin eksperimente në Amazon Turk mekanik; në vend të kësaj, ajo do të mësojnë se si për të hartuar dhe për të interpretuar eksperimente që mbështeten në infrastrukturën e moshës dixhitale (Kapitulli 4). Nëpërmjet përdorimit të abstraksionit, unë shpresoj se kjo do të jetë një libër i përjetshëm në një temë e duhur.

Unë mendoj se kjo është koha më e emocionuese ndonjëherë që të jetë një studiues social, dhe unë do të përpiqemi për të përcjellë atë eksitim në një mënyrë që është e saktë. Që do të thotë, se është koha për të lëvizur përtej gjeneraliteteve të paqarta në lidhje me fuqitë magjike të dhënave të reja. Është koha për të marrë të veçanta.