5.5.3 Vëmendja Focus

Duke pasur parasysh se ju keni gjetur një mënyrë për të motivuar pjesëmarrjen dhe ju jeni në gjendje të levave pjesëmarrësit me gjerë duke filluar interesave dhe aftësive, sfida e ardhshme e madhe që ju keni si një projektuesi është për të përqendruar vëmendjen e pjesëmarrësve, ku ajo do të jetë më e vlefshme, një pikë e zhvilluar gjerësisht në librin e shkëlqyer Michael Nielsen Ribërja Discovery (2012) . Në projektet e njeriut llogaritje, të tilla si Galaxy kopshtin zoologjik, ku studiuesit kanë kontroll të qartë të detyrave, në qendër të vëmendjes është më e lehtë për të ruajtur. Për shembull, në Galaxy Zoo studiuesit mund të kishte treguar çdo galaktikë derisa tyre ishte marrëveshja në lidhje me formën e saj. Më tej, në mbledhjen e të dhënave të shpërndara, një sistem i shënuar mund të përdoret gjithashtu për të përqëndrohet në sigurimin e individëve të dhëna më të dobishme siç është bërë në PhotoCity.