mirënjohje

Ky libër ka një kapitull të tërë mbi bashkëpunimin masiv, por është vetë një bashkëpunim masiv. Shumë thjesht ky libër nuk do të ekzistonte, po të mos ishte mbështetja bujare e shumë njerëzve dhe organizatave të mrekullueshme. Për këtë, unë jam jashtëzakonisht mirënjohës.

Shumë njerëz ofruan reagime rreth një ose më shumë prej këtyre kapitujve ose kishin biseda të zgjatura me mua për librin. Për këtë informacion të vlefshëm, unë jam mirënjohës për Hunt Allcott, David Baker, Solon Baracas, Chico Bastos, Ken Benoit, Clark Bernier, Michael Bernstein, Megan Blanchard, Josh Blumenstock, Tom Boellstorff, Robert Bond, Moira Burke, Yo- Dalton Conley, Shelley Correll, Jennifer Doleac, Don Dillman, Ethan Fast, Nick Feamster, Cybelle Fox, Maggie Frye, Alan Gerber, Sharad Goel, Don Green, Eitan Hersh, Jake Hofman, Greg Huber, Joanna Huey, Patrick Ishizuka, , Xhoi Ma, Andrew Mao, Xhon Levi Martin, Xhon Mau, Xhon Mau, Xhon Mau, Xhon Mau, John Levi Martin, Andrew Ledford, Kevin Lewis, Judith Miller, Arvind Naranyanan, Gina Neff, Cathy O'Neil, Nicole Pangborn, Ryan Parsons, Devah Pager, Arnout van de Rijt, David Rothschild, Bill Salganik, Laura Salganik, Christian Sandvig, Mattias Smångs, Sid Suri, Stewart, Michael Szell, Sean Taylor, Florencia Torche, Rajan Vaish, janar et Vertesi, Taylor Winfield, Han Zhang dhe Simone Zhang. Gjithashtu, do të doja të falënderoj tre rishikuesit anonim, të cilët ofruan reagime të dobishme.

Gjithashtu kam marrë përshtypje të mrekullueshme mbi një draft dorëshkrim nga pjesëmarrësit në procesin e Rishikimit të Hapur: akustov, benzevenbergen, bp3, cailinh, cc23, cfelton, chase171, danivos, DBLarremore, differentgranite, dmerson, dmf, efosse, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, shqipe, toz, dhe vnemana. Dëshiroj gjithashtu të falënderoj Fondacionin Sloan dhe Josh Greenberg për mbështetjen e Toolkit të Hapur Rishikimi. Nëse dëshironi të vendosni librin tuaj përmes Rishikimit të Hapur, ju lutemi vizitoni http://www.openreviewtoolkit.org.

Dëshiroj gjithashtu të falënderoj organizatorët dhe pjesëmarrësit në ngjarjet e mëposhtme ku kam pasur rastin të flas për librin: Cornell Tech Connective Media Seminar; Qendra Princeton për Studimin e Politikës Demokratike; Stanford HCI Colloquium; Berkeley Sociology Colloquium; Grupi Punues i Fondacionit Russell Sage mbi Shkencat Shoqërore Kompjuterike; Seminari Bioetik i Princeton DeCamp; Metodat sasiore të Columbia në Shkencat Sociale që vizitojnë Serinë e Kryetares; Qendra Princeton për Teknologjinë e Informacionit Politika dhe Grupi për Leximin e Teknologjisë së Shoqërisë; Instituti Simons për Teorinë e Punëtorisë së Informatikës mbi Drejtimet e Reja në Shkencën Kompjuterike të Shkencave Sociale dhe të të Dhënave; Punëtoria për Institutin e Kërkimeve të të Dhënave dhe Shoqërisë; Universiteti i Çikagos, Kolokimi i Sociologjisë; Konferenca Ndërkombëtare mbi Shkencat Shoqërore Kompjuterike; Shkenca e Shkencave Verore e të Dhënave në Microsoft Research; Shoqata për Matematikë Industriale dhe Aplikative (SIAM) Takimi Vjetor; Universiteti Indiana, leksioni Karl F. Schuessler në Metodologjitë e Kërkimeve Sociale; Instituti i Internetit në Oksford; MIT, Sloan Shkolla e Menaxhimit; AT & T Research 'Teknologjitë e Rilindjes; Universiteti i Uashingtonit, Seminar i Shkencave të të Dhënave; SocInfo 2016; Microsoft Research, Redmond; Johns Hopkins, Qendra për Hulumtime të Popullsisë; Seminari i Shkencave të të Dhënave në New York City; dhe ICWSM 2017.

Shumë studentë gjatë viteve kanë formuar idetë në këtë libër. Më së shumti do të doja të falënderoja studentët në Sociologjinë 503 (Teknikat dhe Metodat e Shkencave Sociale) në pranverën 2016 për të lexuar një version të hershëm të dorëshkrimit dhe studentët në Sociologji 596 (Shkenca Sociale Kompjuterike) në vjeshtë 2017 për testimin pilot të një draftin e këtij dorëshkrimi në një mjedis në klasë.

Një tjetër burim i reagimeve të mrekullueshme ishte punëtoria e dorëshkrimit të librit që u organizua nga Qendra e Princetonit për Studimin e Politikës Demokratike. Dëshiroj të falenderoj Marcus Prior dhe Michele Epstein për mbështetjen e seminarit. Dhe unë do të doja të falënderoj të gjithë pjesëmarrësit që morën kohë nga jeta e tyre e zënë për të ndihmuar në përmirësimin e librit: Elizabeth Bruch, Paul DiMaggio, Filiz Garip, Meagan Levinson, Karen Levy, Mor Naaman, Sean Taylor, Markus Prior, Jess Metcalf , Brandon Stewart, Duncan Watts dhe Han Zhang. Me të vërtetë ishte një ditë e mrekullueshme - një nga më emocionet dhe më e dobishme e karrierës sime - dhe shpresoj që unë kam qenë në gjendje të kanalizoj disa nga mençuria nga ajo dhomë në dorëshkrimin përfundimtar.

Disa njerëz të tjerë meritojnë falenderime të veçanta. Duncan Watts ishte këshilltari im i disertacionit, dhe ishte disertacioni im që më nxori të ngazëllyer për hulumtimet shoqërore në epokën dixhitale; pa përvojën që kisha në shkollën pasuniversitare, ky libër nuk do të ekzistonte. Paul DiMaggio ishte personi i parë që më inkurajonte të shkruaja këtë libër. E gjitha ndodhi një pasdite, ndërsa ishim të dy duke pritur për makinën e kafesë në Wallace Hall, dhe unë ende e kujtoj atë deri në atë kohë, ideja e shkrimit të një libri nuk e kishte kaluar ende mendjen time. Unë jam shumë mirënjohës ndaj tij për bindjen që kam pasur diçka për të thënë. Dëshiroj gjithashtu të falënderoj Karen Levy për të lexuar pothuajse të gjitha kapitujt në format e tyre më të hershme dhe më të afta; ajo më ndihmoi të shihja pamjen e madhe kur isha i mbërthyer në barërat e këqija. Dua të falënderoj Arvind Narayanan për të më ndihmuar të përqëndrohem dhe të përmirësoj argumentet në libër mbi shumë dreka të mrekullueshme. Brandon Stewart ishte gjithmonë i lumtur të bisedonte ose të shikonte kapituj, dhe njohuritë dhe inkurajimi i tij më bënin të ecja përpara, madje edhe kur filloja të dilja anash. Dhe, së fundi, do të doja të falënderoj Marissa King për të më ndihmuar të dalë me titullin në këtë libër një pasdite me diell në New Haven.

Gjatë shkrimit të këtij libri, përfitova nga mbështetja e tre institucioneve të mrekullueshme: Universiteti Princeton, Microsoft Research dhe Cornell Tech. Së pari, në Universitetin Princeton, i jam mirënjohës kolegëve dhe studentëve të Departamentit të Sociologjisë për krijimin dhe mbajtjen e një kulture të ngrohtë dhe mbështetëse. Dëshiroj gjithashtu të falënderoj Qendrën për Politikat e Teknologjisë Informative për sigurimin e një shtëpie të dytë të mrekullueshme intelektuale ku mund të mësoj më shumë se si shkencëtarët e kompjuterëve e shohin botën. Pjesë të këtij libri u shkruan ndërsa isha në ditët e shtuna nga Princetoni, dhe gjatë atyre gjetheve unë kam qenë me fat që të kaloj kohë në dy komunitete fantastike intelektuale. Së pari, do të doja të falënderoj Microsoft Research New York City për të qenë shtëpia ime në 2013-14. Jennifer Chayes, David Pennock dhe i gjithë grupi i shkencave shoqërore kompjuterike ishin mysafirë dhe kolegë të mrekullueshëm. Së dyti, do të doja të falënderoja Cornell Tech për të qenë shtëpia ime në 2015-16. Dan Huttenlocher, Mor Naaman dhe të gjithë në Laboratorin e Teknologjive Sociale ndihmuan që Cornell Tech të ishte mjedisi ideal për mua që ta përfundoja këtë libër. Në shumë mënyra, ky libër ka të bëjë me kombinimin e ideve nga shkenca e të dhënave dhe shkenca shoqërore, ndërsa Microsoft Research dhe Cornell Tech janë modele të këtij lloji të pllenimit ndër-intelektual.

Gjatë shkrimit të këtij libri, kisha ndihmë të shkëlqyer kërkimore. Unë jam mirënjohës ndaj Han Zhang, veçanërisht për ndihmën e tij duke bërë grafikët në këtë libër. Jam mirënjohës për Yo-Yo Chen, veçanërisht për ndihmën e saj për hartimin e aktiviteteve në këtë libër. Së fundi, jam mirënjohës Judie Miller dhe Kristen Matlofsky për ndihmën e të gjitha llojeve.

Versioni në internet i këtij libri u krijua nga Luka Baker, Paul Yuen dhe Alan Ritari i Grupit Agathon. Puna me ta në këtë projekt ishte një kënaqësi, si gjithmonë. Unë do të doja veçanërisht ta falënderoj Lukën për zhvillimin e procesit të ndërtuar për këtë libër dhe më ndihmoi të lundroj në cepat e errëta të Git, pandoc dhe Make.

Unë do të doja të falënderoj kontribuuesit për projektet në vijim që përdorëm: Git, pandoc, pandoc-crossref, pandoc-citeproc, preambulë pandoc-citeproc, hipoteza, mesfushor, Bootstrap, Nokogiri, GNU Make, Vagrant, dhe Zotero. Të gjithë grafikët në këtë libër u krijuan në R (R Core Team 2016) dhe përdorën paketat e mëposhtme: ggplot2 (Wickham 2009) , dplyr (Hadley Wickham and Francois 2015) , reshape2 (Wickham 2007) , stringr (Hadley Wickham 2015) car (Fox and Weisberg 2011) , cowplot (Wilke 2016) , png (Urbanek 2013) , grid (R Core Team 2016) , dhe ggrepel (Slowikowski 2016) . Gjithashtu do të doja të falënderoj Kieran Healy për postën e tij të blogut që më ka filluar me pandoc.

Unë do të doja të falënderoja Arnout van de Rijt dhe David Rothschild për sigurimin e të dhënave të përdorura për të rikrijuar disa grafikë nga letrat e tyre dhe Josh Blumenstock dhe Raj Chetty për të bërë publike dosjet e replikimit.

Në Princeton University Press, do të doja të falënderoja Eric Schwartz, i cili besonte në këtë projekt në fillim dhe Meagan Levinson, i cili ndihmoi ta bëjë atë një realitet. Meagan ishte redaktori më i mirë që një shkrimtar mund të kishte; ajo ishte gjithmonë aty për të mbështetur këtë projekt, në kohë të mira dhe në kohëra të këqija. Unë jam veçanërisht mirënjohës për mënyrën se si mbështetja e saj ka evoluar si projekti ka ndryshuar. Al Bertrand bëri një punë të mrekullueshme gjatë lejes së Meaganit, ndërsa Samantha Nader dhe Kathleen Cioffi ndihmuan ta kthenin këtë dorëshkrim në një libër të vërtetë.

Së fundi, do të doja të falënderoj miqtë dhe familjen time. Ju keni mbështetur këtë projekt në shumë mënyra, shpesh në mënyra që nuk i njihni. Më së shumti do të doja të falënderoja prindërit e mi, Laura dhe Bill, dhe prindërit e mi, Jim dhe Cheryl, për mirëkuptimin e tyre, ndërsa ky projekt vazhdoi dhe më tej. Gjithashtu do të doja të falënderoja fëmijët e mi. Eli dhe Theo, ti më ke kërkuar kaq shumë herë kur libri im do të përfundojë më në fund . E pra, përfundimisht është përfunduar. Dhe, më e rëndësishmja, dua të falënderoj gruan time Amanda. Unë jam i sigurt se ju gjithashtu jeni pyetur kur ky libër më në fund do të përfundojë, por ju nuk e keni treguar kurrë atë. Gjatë viteve që kam punuar në këtë libër, unë kam munguar shumë, si fizikisht ashtu edhe mendërisht. Unë jam aq mirënjohës për mbështetjen tuaj të pafundme dhe dashurinë.