Thanks! Urang gé hayu nyaho lamun buku geus sadia pikeun meuli.

Tutup talatah ieu

Hayu atuh nyaho lamun buku téh pikeun dijual

Thanks! Urang gé hayu nyaho lamun buku geus sadia pikeun meuli.

Tutup talatah ieu

Hayu atuh nyaho lamun buku téh réngsé

cariosan panganteur

Keur kuring, buku ieu dimimitian dina taun 2005, nalika kuring gawe dina disertasi mah. Mah ngajalankeun hiji percobaan online, nu Abdi gé ngabejaan ka maneh sadaya ngeunaan in Chapter 4, tapi ayeuna Kaula bade ngabejaan ka maneh hal anu teu di mana wae kertas akademik. Jeung, éta hiji hal anu fundamentally robah kumaha mikir ngeunaan panalungtikan. Hiji isuk, basa kuring dipariksa web-server, kuring manggihan yén sapeuting kira 100 jelema ti Brazil geus milu dina percobaan mah. pangalaman ieu miboga dampak profound dina kuring. Dina waktu éta, kuring kungsi babaturan anu ngajalankeun percobaan lab tradisional, sarta kuring terang kumaha teuas maranéhanana geus digawekeun ka recruit, ngawaskeun, jeung mayar urang pikeun ilubiung dina percobaan maranéhanana; lamun maranehna bisa ngajalankeun 10 urang dina poé tunggal, nu ieu kamajuan alus. Tapi, jeung percobaan online mah, 100 urang milu bari ieu saré. Ngalakonan panalungtikan Anjeun bari Anjeun saré bisa disada teuing alus jadi bener, tapi teu. Parobahan dina puseuran téhnologi-husus transisi ti umur analog ka umur-mean digital urang ayeuna bisa ngumpulkeun jeung nganalisis data sosial cara anyar. buku ieu ngeunaan ngalakonan panalungtikan sosial di ieu cara anyar.

buku Ieu dua komunitas nu beda. Ieu téh keur élmuwan sosial nu hayang ulah leuwih élmu data, sarta pikeun élmuwan data nu hayang ulah élmu leuwih sosial. I méakkeun waktu boh masarakat ieu, jeung buku ieu usaha mah mawa gagasan maranéhanana babarengan dina jalan nu avoids nu quirks jeung jargon boh. Dibikeun masarakat nu buku ieu keur, eta kudu indit tanpa nyebutkeun yen buku ieu teu saukur pikeun siswa jeung profesor. Kuring geus digawé sababaraha di pamaréntahan (di Biro US Census) jeung dina industri tech (di Microsoft Research), jeung saha atuh nu aya kavling panalungtikan seru lumangsung di luar paguron luhur. Jadi, lamun mikir naon anjeun ngalakonan salaku panalungtikan sosial, mangka buku ieu keur anjeun, euweuh urusan mana anjeun damel atawa jenis téhnik ayeuna nu Anjeun pake.

Urang masih dina poé awal panalungtikan sosial dina umur digital, jeung geus katempo sababaraha salah harti anu jadi dasar jeung saterusna umum nu ngajadikeun rasa paling keur kuring pikeun nepikeun eta di dieu, dina cariosan teh. Ti élmuwan data, Kuring geus katempo dua salah harti umum. Nu kahiji pamikiran nu leuwih data otomatis solves masalah. Tapi, pikeun panalungtikan sosial nu geus teu acan pangalaman mah. Kanyataanna, pikeun panalungtikan sosial tipe anyar data, sabalikna leuwih data sarua, jigana jadi paling mantuan. Nu salah paham kadua nu tos I ditempo ti élmuwan data pamikiran nu élmu sosial téh ngan kebat fancy-talk dibungkus kira-kira akal sehat. Tangtu, minangka sosial élmuwan-leuwih spésifikna salaku sosiolog-teu satuju jeung nu; Jigana nu élmu sosial ngabogaan loba nawarkeun. jalma pinter geus gawe hésé ngarti paripolah manusa for lila, sarta jigana unwise ka malire hikmah nu geus akumulasi tina usaha ieu. harepan mah nu buku ieu bakal nawarkeun anjeun sababaraha hikmah di jalan nu gampang ngarti.

Ti élmuwan sosial, Kuring geus ogé ditempo dua salah harti umum. Kahiji, kuring geus katempo sababaraha urang nulis-off sakabéh ide panalungtikan sosial ngagunakeun pakakas tina umur digital dumasar kana sababaraha tulak goréng. Upami Anjeun keur maca buku ieu, anjeun kudu meureun geus maca kebat tulak anu ngagunakeun data média sosial cara anu banal atawa salah (atawa duanana). Kuring geus teuing. Tapi, eta bakal kasalahan serius ka nyieun kacindekan tina conto ieu yén sadaya panalungtikan sosial umur digital anu goréng. Kanyataanna, anjeun geus meureun ogé maca kebat tulak nu maké data survey cara anu banal atawa salah, tapi anjeun teu nulis-off sadaya panalungtikan ngagunakeun survey. Éta sabab nyaho yén aya panalungtikan gede dipigawé ku data survey, sarta dina buku ieu, Kaula bade mintonkeun yén aya ogé panalungtikan gede dipigawé kalawan pakakas tina umur digital.

Nu salah paham umum kadua nu tos I ditempo ti élmuwan sosial pikeun galau hadir jeung mangsa nu bakal datang. Lamun assessing panalungtikan sosial di digital umur-hasil panalungtikan nu Kaula bade ngajelaskeun dina ieu buku-hal anu penting pikeun ménta dua patarosan bedana:

  • Kumaha ogé teu gaya ieu karya panalungtikan now?
  • Kumaha ogé gaya ieu karya panalungtikan di mangsa nu bakal jadi robah bentang data jeung salaku panalungtik bakal bakti leuwih perhatian ka masalah ieu?

Sanajan panalungtik nu dilatih pikeun ngajawab tarosan kahiji, pikeun buku ieu, Jigana Patarosan kadua leuwih penting. Hartina, sanajan panalungtikan sosial dina umur digital tacan dihasilkeun masif, paradigma-ngarobah kontribusi intelektual, laju pamutahiran panalungtikan umur digital nyaéta incredibly gancang. Ieu téh laju ieu parobahan, leuwih ti tingkat kiwari, nu ngajadikeun panalungtikan umur digital jadi seru ka kuring.

Sanajan nu ayat pamungkas seemed nawarkeun anjeun poténsi riches di sababaraha waktu unspecified di mangsa nu bakal datang, tujuan mah buku ieu teu ngajual anjeun mana wae tipe husus tina panalungtikan. Kuring teu pribadi biasa sorangan dina Twitter, Facebook, Google, Microsoft, Apple atawa pausahaan tech séjén (sanajan, demi panyingkepan pinuh, kuring geus digawé di atawa ditampa waragad panalungtikan ti Microsoft, Google, sarta Facebook). Mun anjeun bagja jeung hasil panalungtikan yén anjeun geus ngalakonan: gede, tetep ngalakonan naon anjeun ngalakonan. Tapi, lamun anjeun boga rasa nu umur digital hartina hal anyar jeung beda nu mungkin, mangka remen mintonkeun Anjeun kemungkinan maranéhanana. Ku kituna, sapanjang buku tujuan mah tetep hiji narator kredibel, nétélakeun ngeunaan sagala barang anyar seru nu mungkin, bari guiding anjeun jauh ti sababaraha pitfalls nu tos I katempo batur digolongkeun kana. Kuring ngaharepkeun nu ieu bakal mantuan ngaronjatkeun panalungtikan Anjeun tur mantuan Anjeun pikeun leuwih alus evaluate panalungtikan batur.

Anjeun bisa geus noticed geus, nada buku ieu bit béda ti sababaraha buku akademik séjén. Éta dihaja. buku ieu mecenghul ti seminar sarjana mah geus diajarkeun di Princeton dina Departemen Sosiologi, jeung remen buku ieu candak sababaraha énergi jeung pikagumbiraeun ti seminar éta. Dina sababaraha hal, Kuring hayang buku ieu boga tilu ciri: mantuan, optimis, jeung engke-berorientasi.

Mantuan: tujuan mah nulis buku anu mantuan pikeun anjeun. Ku alatan éta, Kaula bade nulis dina gaya kabuka sarta informal. Éta sabab hal pangpentingna mah hayang nepikeun nyaeta jalan nu tangtu pamikiran ngeunaan panalungtikan sosial. Jeung, pangalaman mah ti pangajaran nunjukkeun yen cara anu pangalusna pikeun nepikeun jalan ieu pamikiran anu informal jeung jeung kavling conto.

Optimistis: élmuwan Dua masarakat nu buku ieu engages-sosial jeung data élmuwan-boga gaya pisan béda. élmuwan Data umumna gumbira; maranehna condong nempo kaca salaku satengah pinuh. élmuwan Sosial, di sisi séjén, umumna leuwih kritis; maranehna condong nempo kaca salaku satengah kosong. Dina buku ieu, Kaula bade ngadopsi nada optimistis hiji élmuwan data, sanajan latihan mah minangka élmuwan sosial. Jadi, basa kuring nampilkeun conto, Kaula bade ngabejaan ka Anjeun naon Abdi bogoh ngeunaan conto ieu. Jeung, lamun mah nujul ka kaluar masalah jeung conto-na mah baris ngalakonan ieu alatan henteu panalungtikan sampurna-I'm bade nyoba nujul ka kaluar masalah ieu di jalan téh positif sarta optimis. Kuring mah bade jadi kritis demi keur kritis. Kaula bade jadi kritis kituna kuring bisa mantuan Anjeun nyieun panalungtikan leuwih geulis.

Future-berorientasi: Kuring ngaharepkeun nu buku ieu bakal mantuan Anjeun ngalakukeun panalungtikan sosial ngagunakeun sistem digital anu aya ayeuna jeung sistem digital nu bakal dijieun dina mangsa nu bakal datang. Mah dimimitian ngalakonan nanaon ieu panalungtikan dina 2003, jeung saprak saterusna mah geus katempo loba parobahan. Kuring inget yen lamun ieu mah di urang sakola sarjana éta pisan gumbira ngeunaan ngagunakeun MySpace keur panalungtikan sosial. Jeung, basa kuring diajar kelas kahiji mah naon saterusna mah disebut "panalungtikan sosial basis web," urang éta pisan gumbira ngeunaan alam virtual saperti SecondLife. Kuring yakin yén dina mangsa nu bakal datang loba naon urang keur diajak ngobrol ngeunaan ayeuna bakal sigana konyol sarta tinggaleun jaman. Nu trik ka tinggal relevan dina nyanghareupan parobahan gancang ieu abstraksi. Ku alatan éta, ieu teu bade jadi buku nu ngajarkeun Anjeun persis kumaha make API Twitter; gantina, eta bade jadi buku nu ngajarkeun maneh kumaha diajar ti ngambah digital (Bab 2). Ieu teu kamana jadi buku nu mere Anjeun lengkah-demi-lengkah parentah pikeun ngajalankeun percobaan dina Amazon Mechanical Turk; gantina, eta bade ngajarkeun maneh kumaha mendesain jeung napsirkeun percobaan nu ngandelkeun infrastruktur umur digital (Bab 4). Ngaliwatan pamakéan abstraksi mah, asa ieu bakal buku timeless dina topik timely.

Jigana ieu is the time paling seru kungsi jadi panalungtik sosial, jeung Kaula bade nyoba nepikeun pikagumbiraeun dina cara anu hade. Nyéta, nya éta waktu pikeun mindahkeun leuwih Umum samar ngeunaan kakuatan gaib data anyar. Geus waktuna pikeun meunangkeun husus.