Thanks! Bakal supaya ngerti nalika kitab kasedhiya kanggo tuku.

Nutup pesen iki

Ayo kula ngerti yen buku punika for sale

Thanks! Bakal supaya ngerti nalika kitab kasedhiya kanggo tuku.

Nutup pesen iki

Ayo kula ngerti yen buku wis rampung

Pambuka

Kanggo kula, buku iki wiwit taun 2005, nalika aku iki digunakake ing disertasi sandi. Aku mlaku eksprimen online, kang Aku pitutur marang kowe kabeh babagan ing Bab 4, nanging saiki aku arep kanggo pitutur marang kowe soko sing ora sembarang kertas akademisi. Lan, iku soko sing dhasar diganti carane aku mikir bab riset. Siji esuk, nalika aku dicenthang web-server, Aku sing katutup sewengi bab 100 wong saka Brazil wis melu ing èkspèrimèn sandi. pengalaman banjur mènèhi pangaruh sing penting ing kula. Ing wektu iku, aku wis kanca sing padha mlaku nyobi Lab tradisional, lan aku sumurup kepriyé hard padha bisa kanggo nganakake panambahan, ngawasi, lan mbayar wong melok nyobi sing; yen padha bisa mbukak 10 wong ing dina siji, sing ana kemajuan apik. Nanging, karo eksprimen online, 100 wong melu nalika aku padha turu. Mengkono riset nalika sampeyan lagi turu bisa muni apik banget dadi bener, nanging ora. Owah-owahan ing teknologi-khusus transisi saka umur analog kanggo umur-tegese digital sing kita saiki bisa ngumpulake lan njelasno data sosial ing cara anyar. Buku iki bab mengkono riset sosial ing iki cara anyar.

Buku iki kanggo loro komunitas beda. Iku kanggo ilmuwan sosial sing arep nggawe liyane ilmu data, lan iku kanggo ilmuwan data sing pengin apa ilmu liyane sosial. Aku nglampahi wektu ing loro iki komunitas, lan buku iki nyoba kanggo nggawa gagasan sing bebarengan ing cara sing ngindari quirks lan jargon saka salah siji. Diwenehi komunitas sing buku iki kanggo, iku kudu pindhah tanpa matur sing buku iki ora mung kanggo siswa lan guru besar. Aku wis makarya sawetara ing pamaréntahan (ing Biro US Census) lan ing industri tech (ing Microsoft Research), lan aku ngerti sing ana persil saka riset macem kedados njaba universitas. Dadi, yen sampeyan mikir apa sing dilakoni riset sosial, banjur buku iki kanggo sampeyan, ora ketompo ngendi sampeyan bisa utawa apa jenis Techniques saiki sampeyan nggunakake.

We are isih ing dina awal saka riset sosial ing umur digital, lan aku wis ndeleng sawetara misunderstandings sing dadi dhasar lan umum sing ndadekake pangertèn sing paling kanggo kula kanggo alamat mau kene, ing purwaka. Saka ilmuwan data, aku wis katon loro misunderstandings umum. Pisanan mikir sing liyane data kanthi otomatis solves masalah. Nanging, kanggo riset sosial sing wis pengalaman. Ing kasunyatan, kanggo riset sosial jinis anyar saka data, minangka gantos kanggo luwih saka data padha, katoné paling mbiyantu. Pahaman liya sing wis dakdeleng saka ilmuwan data wis mikir ilmu sosial mung Bunch saka apik-Dhiskusi mbungkus pangertèn umum. Mesthi, minangka sosial ilmuwan-liyane khusus minangka sosiolog-aku ora setuju karo sing; Aku sing ilmu sosial wis akèh kanggo kurban. wong pinter wis digunakake hard kanggo ngerti prilaku manungsa kanggo dangu, lan misale jek bodho nglirwakake kawicaksanan sing wis nambah saka gaweyan iki. pangarep-arep iku sing buku iki bakal kurban sawetara saka kawicaksanan sing ing cara sing gampang mangertos.

Saka ilmuwan sosial, aku wis uga katon loro misunderstandings umum. First, aku wis ndeleng sawetara wong nulis-mati kabeh idea saka riset sosial nggunakake pribadi saka umur digital adhedhasar sawetara makalah ala. Yen maca buku iki, panjenengan kudu mbokmenawa wis maca Bunch saka makalah sing migunakake data media sosial ing cara sing banal utawa salah (utawa loro). Aku duwe banget. Nanging, iku bakal dadi salah serius kanggo dipun conto sing kabeh riset sosial umur digital apik. Ing kasunyatan, sing mbokmenawa uga maca Bunch saka makalah sing nggunakake data survey ing cara sing banal utawa salah, nanging ora nulis-mati kabeh riset nggunakake survey. Sing amarga sing ngerti ana panaliten gedhe rampung karo data survey, lan ing buku iki, aku arep nuduhake sampeyan sing ana uga riset gedhe rampung karo pribadi saka umur digital.

Pahaman umum liya sing wis dakdeleng saka ilmuwan sosial kanggo galau saiki karo mangsa. Nalika pambiji riset sosial ing digital umur-riset sing aku arep kanggo njlèntrèhaké ing buku-iku penting kanggo takon rong pitakonan bédané:

  • Carane uga ora gaya iki saka karya riset saiki?
  • Carane uga gaya iki saka karya riset ing mangsa owah-owahan malang data lan minangka peneliti bakal nglakoni manungsa waé kanggo masalah iki?

Malah sanadyan peneliti sing dilatih kanggo njawab pitakonan pisanan, kanggo buku iki, aku sing pitakonan liya luwih penting. Sing, malah sanadyan riset sosial ing umur digital durung diprodhuksi massive, paradigma-ganti panganggo intelektual, ing tingkat saka asil dandan saka riset umur digital iku luar biasa cepet. Iku tingkat saka owah-owahan, luwih saka tingkat saiki, sing ndadekake riset umur digital supaya macem kanggo kula.

Malah sanadyan sing paragraf pungkasan ketoke kanggo kurban potensial kasugihan ing sawetara wektu unspecified ing mangsa, goal ing buku iki ora nyade ing sembarang jenis tinentu riset. Aku ora wong Enggo bareng dhewe ing Twitter, Facebook, Google, Microsoft, Apple utawa perusahaan tech liya (senadyan, marga saka lengkap pambocoran, aku wis kerjo ing utawa nampa bantuan dhuwit riset saka Microsoft, Google, lan Facebook). Yen seneng karo riset sing wis dilakoni: gedhe, tetep mengkono apa sing dilakoni. Nanging, yen sampeyan duwe raos sing umur digital tegese iku anyar lan ingkang benten saged, banjur aku kaya kanggo nuduhake sampeyan kemungkinan sing. Mangkono, saindhenging buku goal iku kanggo tetep rawi biso dipercoyo, nuduhake bab kabeh kuwi macem anyar sing bisa, nalika nuntun sampeyan adoh saka sawetara pitfalls sing aku wis katon wong tiba menyang. Mugi sing iki bakal nambah bantuan riset lan mbantu luwih ngira-ngira riset liyane.

Nalika sampeyan bisa uga wis ngeweruhi wis, muni kitab iki dicokot beda saka sawetara buku akademisi liyane. Sing disengojo. Buku iki metu saka seminar lulusan aku wis mulang ing Princeton ing Departemen Sociology, lan aku kaya buku iki dijupuk sawetara saka energi lan kasenengan saka seminar sing. Ing tartamtu, aku pengin buku iki duwe telu ciri: mbiyantu, optimistis, lan mangsa-oriented.

Mbiyantu: goal iku kanggo nulis buku sing mbiyantu kanggo sampeyan. Mulane, aku arep nulis ing gaya mbukak lan ora resmi. Sing amarga ingkang paling penting aku pengin ngirim iku cara tartamtu saka mikir bab riset sosial. Lan, pengalaman saka ajaran tabet menawa cara paling apik kanggo ngirim cara iki saka pikiran iku ora resmi lan persil saka conto.

Optimistis ilmuwan loro komunitas sing buku iki engages-sosial lan data ilmuwan-duwe gaya banget beda. ilmuwan Data sing umum bungah; wong kathah ndeleng kaca minangka setengah lengkap. ilmuwan sosial, ing tangan liyane, sing umum liyane kritis wong kathah ndeleng kaca minangka setengah kosong. Ing buku iki, aku arep nganggo sipat optimistis ilmuwan data, malah sanadyan training iku minangka ilmuwan sosial. Dadi, nalika aku saiki conto, aku arep ngomong apa aku tresna bab conto. Lan, nalika aku nggawa metu masalah karo conto-lan aku bakal nindakake iki amarga ora riset punika sampurna-I'm arep nyoba kanggo nggawa metu masalah ing cara sing positif lan optimistis. Aku ora arep dadi kritis kanggo marga saka kang kritis. Aku arep dadi kritis supaya aku bisa mbantu nggawe panaliten ayu.

Future-oriented: Mugi sing buku iki bakal mbantu nindakake riset sosial nggunakake sistem digital sing ana dina lan sistem digital sing bakal digawe ing mangsa. Aku miwiti mengkono iki jenis riset ing 2003, lan wiwit banjur aku wis katon akèh owah-owahan. Aku elinga nalika aku ana ing wong lulusan sekolah padha banget bungah bab nggunakake MySpace kanggo riset sosial. Lan, nalika aku mulang kelas kapisan ing apa banjur aku disebut "riset sosial-based," wong padha bungah banget babagan donya virtual kayata SecondLife. Aku manawa ing mangsa akeh saka apa wong sing ngomong bab dina iki bakal koyone boten sae lan outdated. Carane kanggo tetep cocog ing pasuryan saka owah-owahan kanthi cepet iki abstraksi. Mulane, iki ora arep dadi buku sing mulang persis carane nggunakake API Twitter; tinimbang, iku arep dadi buku sing mulang carane sinau saka ngambah digital (Chapter 2). Iki ora arep dadi buku sing menehi langkah-langkah dening-instruksi kanggo mlaku nyobi ing Amazon Teknik Turk; tinimbang, iku arep ngene carane kanggo desain lan kokwaca nyobi sing gumantung ing infrastruktur umur digital (Chapter 4). Liwat panggunaan abstraksi, Mugi iki bakal dadi buku langgeng ing topic pas wektune.

Aku iki wektu paling macem tau dadi peneliti sosial, lan aku arep nyoba kanggo ngirim kasenengan sing ing cara sing pas. Kang, iku wektu kanggo mindhah ngluwihi generalities samar bab kakuwasan gaib data anyar. Iku wektu kanggo njaluk tartamtu.